dinsdag 28 mei 2013

Windows 8-update wordt gratis en gaat Windows 8.1 heten

Algemeen:

Windows Blue, oftewel de Windows 8-update, zal dus Windows 8.1 gaan heten. De update zal ook gratis beschikbaar zijn, ondanks dat er gezegd werd dat je er moest voor gaan betalen. Dit is aangekondigd door Tami Reller, die cmo en cfo is bij de Windows-afdeling van Microsoft. Microsoft heeft ook aangekondigd dat de previewversie van Windows 8.1 op 26 juni zal verschijnen.

Microsoft streeft naar een release eind dit jaar, als de update wordt uitgebracht, dan zal deze op het startscherm zichtbaar zijn. De update zal ook op Windows 8 RT verschijnen, dat een Windows 8-versie is voor tablets die een ARM-processor hebben.

Als we naar gelekte testversies van Windows 8.1 zien, lijkt het erop dat Microsoft meer aandacht wil besteden aan desktopgebruikers. De details over de vernieuwingen zijn verwacht op de Build-conferentie op 26 juni. Toch vermoeden ze dat de startknop zal terugkeren en zou het mogelijk zijn om het startscherm te kunnen overslagen bij het opstarten, om zo direct op het bureaublad te belanden. Ook zou Windows 8.1 ondersteuning moeten bieden aan meerdere resoluties voor vooral tabletschermen. Naar verwachting gaan verschillende fabrikanten Windows-tablets met een 7"- of 8"-touchscreen uitbrengen.

Bron:

0 comments:

Een reactie posten