dinsdag 28 mei 2013

Server die 16,5 jaar draaide offline gehaald

Algemeen:

Op 29 maart 2013 werd een server met een uptime van 16,5 jaar offline gehaald. Deze server  werd voor het laatst herstart voor een update op 23 september 1996 en bevondt zich toen in een radiostation. Na dat deze opnieuw opgestart was, is er niets meer met de server gebeurd.

Informatie over de server:

De server met de naam INTEL, genoemd naar zijn processor, beschikte over twee 5,25 inch Quantum SCSI-schijven. Deze server draaide NetWare 3.12, dit besturingssysteem bood waterdichte bestands- en printerdeling. De server bevondt zich op de moment van neerhalen in een datacenter van een groot financieel bedrijf.

Reden:

De server werd neergehaald door de systeembeheerder omdat hij maar klachten bleef krijgen over verontrustende geluiden en besloot daarom de server offline te halen. 

Persoonlijke mening:

Ik vind dit zeer indrukwekkend aangezien dat de server 16,5 jaar heeft kunnen draaien zonder enige onderbreking. Ik vind het ook zeer merkwaardig dat er geen stroomonderbrekingen zijn geweest, maar de systeembeheerder verklaarde dat het kon zijn omdat deze in een blok van een ziekenhuis staat, waar stroom een prioriteit is.

Bronnen:

0 comments:

Een reactie posten